Herman Wallén cv

Herman Wallén

Suomalaissyntyinen tenori Herman Wallén opiskeli Karlsruhen musiikkikorkeakoulussa Roland Hermannin, Hartmut Höllin ja Mitsuko Shirain johdolla. Tätä nykyä hän suorittaa musiikin tohtorin tutkintoa Sibelius-Akatemian DocMus tohtorikoulussa (taiteellinen koulutus).

Herman Wallén on menestynyt useissa kansainvälisissä laulukilpailuissa. 1997 hänelle myönnettiin Wigmore Hall International Song Competition -kilpailun palkinto, 1998 Timo Mustakallio -laulukilpailun tunnustuspalkinto (Eero Rantala -säätiön stipendi) ja 2000 Franz Schubert und die Musik der Moderne -kilpailun palkinto sekä palkinto parhaimmasta Schubert-laulun esityksestä. 1999 hän voitti Lappeenrannan valtakunnalliset lalukilpailut ja 2001 Hugo Wollf -säätiön kansainvälisen liedkilpailun Stuttgartissa.

Wallén kiinnitettiin 2002 Komische Oper Berliinin solistikuntaan, johon hän kuului vuoteen 2004. 2004–2007 hän kuului Leipzigin oopperan solistikuntaan. 2005 hän debytoi Salzburgin musiikkijuhlilla. Oopperaproduktioiden ohella hän esiintyy usein orkesterisolistina sekä lied-tulkkina.

Herman Wallén on vieraillut mm. Amsterdamin, Berliinin, Genuan ja Schweriinin oopperataloissa sekä useilla festivaaleilla Euroopassa ja Aasiassa. Hän on työskennellyt merkittävien kapellimestareiden kanssa, joista mainittakoon mm. Riccardo Chailly, Kirill Petrenko, Sakari Oramo, Marek Janowski, Hannu Lintu, Carlo Rizzi, Okko Kamu sekä Paolo Carignani sekä kansainvälisesti tunnettujen laulajien , kuten esim. Anna Netrebkon, Thomas Hampsonin, Jonas Kaufmanin sekä Rolando Villazonin kanssa .

Tallenteita hän on tehnyt levy-yhtiöille Deutsche Grammophon, Claves, CPO, Wergo, Ondine ja Alba, joista moni on palkittu (mm. YLEN Vuoden levy sekä Classic Echo, 2016 Emma ehdokkuus).

Herman Wallén on kantaesittänyt Tapio Tuomelan, Jouni Kaipaisen, Markus Fageruddin, Juhani Nuorvalan, Benjamin Schweitzerin, M.A. Nummisen, Daniel Smutnyn sekä Heinz-Juhani Hofmannin teoksia. Viime kesänä Herman Wallén esiintyy Kokkolan ooperakesän ohella Kuhmon kamarimusiikki festivaalilla, Korsholman musiikkifestivaalilla sekä Deían kansainvälisellä musiikkifestivaalilla Espanjassa. 2017 hän laulaa muun muassa Leopold Brandmayerin roolin Valkoinen hevonen-operetissa Etelä-Saksassa sekä Itävallassa.