Heikki Kilpeläinen cv

Heikki Kilpeläinen

Heikki Kilpeläinen, baritoni opiskeli musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiassa ja täydensi opintojaan Zürichin kansainvälisessä oopperastudiossa – tätä ennen hän oli jo valmistunut diplomi- insinööriksi Lappeenrannan teknillisestä korkeakoulusta.

Vuosina 1994-97 hän oli kiinnitettynä solistiksi Bremenin oopperassa, 1998-2000 Bonnin oopperassa ja 2000-09 Düsseldorfin oopperassa. Vuosina 2010-15 hän kuului Mainzin solistikuntaan ja laulaa siellä edelleen vierailijana. Lisäksi Kilpeläinen on esiintynyt mm. Zürichin, Geneven, Hannoverin, Stuttgartin ja Frankfurtin oopperoissa sekä Suomen Kansallisoopperassa ja Savonlinnan Oopperajuhlilla.

Hän on esittänyt tähän mennessä noin 70 oopperaroolia – mm. baritonipääroolit Verdin oopperoissa Macbeth, Falstaff, Don Carlo ja Naamiohuvit sekä Escamillo (Bizet: Carmen), Don Giovanni (Mozart: Don Giovanni), Enrico (Donizetti: Lucia di Lammermoor), Onegin (Tsaikovski: Jevgeni Onegin), Kurwenal (Wagner: Tristan ja Isolde) ja Beckmesser (Wagner: Mestarilaulajat). Roolityöstä Verdin Macbethin nimiroolissa ”Opernwelt”-lehti ehdotti Kilpeläistä kauden 2013-14 vuoden oopperalaulajaksi. Kilpeläisen viimeisimmät roolit Suomessa ovat Oopperanjohtaja Luigi Kimmo Hakolan oopperassa La Fenice (2012) ja Stselkalov Musorgskin Boris Godunovissa (2015) – kaikki Savonlinnan Oopperajuhlilla ja Fra Melitone Tampereen Oopperan La forza del destino -produktiossa 2016. Oratorio- ja orkesterikonserttien solistina hän on laulanut kotimaan ja Saksan lisäksi Sveitsissä, Ranskassa, Hollannissa ja Englannissa. Liedkonsertteja Kilpeläinen on pitänyt mm. kolme kertaa Japanissa.