Anna Palimina cv

Anna Palimina

Kun Moldovalainen koloratuurisopraano Anna Palimina (s. 1979) saapui Saksaan vuonna 2001 hän oli jo valmistunut Chisnaun Yliopistosta jossa oli opiskellut pianonsoittoa. Vuotta myöhemmin hän aloitti laulunopintonsa opettajanaan Christiane Hossfeld, Dresdenin Carl Maria von Weber Musiikkiakatemiassa. Kaksi voittoa helpottivat hänene matkaansa oopperalavoille. Stipendi Saksan Musiikineuvostolta (2005) ja toinen palkinto Bundeswettbewerb Gesang -kilpailusta (2006).

Hänen suurimpia roolejaan ovat Servilia, La clemenza di Tito (Mozart) jonka hän lauloi Hans-Otto Theatre:ssa Potsdamissa sekä Nora, Majakowskis Tod, jonka hän tulkitsi Münchenin Kaupunginteatterissa. Muita rooleja ovat m.m. Blondchen, Die Entführung aus dem Serail, Papagena ja Yön Kuningatar, Taikahuilu, sekä Olympia Offenbachin  Les contes d’Hoffmann -teoksessa.

Konserttisolistina hän on laulanut NDR Symphony Orchestran sekä Sinfonieorchester des Bayerischen Rundfunk:in kanssa. Sekä esiintynyt Ranskassa, Espanjassa, Saksassa ja Marokossa.
Ohjelmisto on ollut barokista moderniin. Hän on myös laulanut Dresdner Musiktage, the Philharmonics Dresden ja Brühlin Haydn Festivalilla. Häs on työskennellyt huippukapellimestareiden, m.m.  Herbert Blomstedt, Attilio Cremonesi, Thomas Dausgaard, Theodor Guschelbauer, Konrad Junghänel, Johannes Kalitzke, Ekkhard Klemm, Peter Rundel , Steven Sloane , Andreas ja Christoph Spering ja Markus Stenz:in kanssa ja on esiintynyt useissa lauluresitaaleissa.

2009/2010 Palimina kiinitettiin Colognen Oopperan ensembleen. Hänet nähtiin useissa rooleissa, m.m. mor/ Orfeo ed Euridice, Voce dal Cielo/ Don Carlo, Sierva Maria Péter Eötvösin Love and other Demons, Olympia/ Les Contes d’Hoffmann, Gilda/ Rigoletto, Zerbinetta/ Ariadne auf Naxos, Blonde, Konstanze/ Entführung aus dem Serail, Blumenmädchen/ Parsifal ja Karlheinz Stockhausenin Sonntag aus Licht:issä. Vuosista 2013/2014 här on työskennellyt freelancerina mutta palaa usein Colognaan jossa on laulanut rooleja m.m. Morgana/ Alcina sekä Adina L’elisir d’amore ensi-esityksessä. Tänä kautena hänet on jälleen kutsuttu palaamaan Paminan rooliin Taikahuilussa sekä Arabellan Zdenkaksi.

Hän vieraili myös Stuttgartin Oopperassa jossa teki debyyttinsa Lepakon Adelena Philipp Stöltzin ohjauksessa. Teatro Petruzzellissa Barissa rooleihin kuului Waldvogel, Siegfried, sekä Nacional Theatre Prague:ssa jossa lauloi Aristean roolin L’Olimpadessa. Hän laulaa myös 4 naisroolia Hoffmannin Erzählungen:ssä State Theatre Wiesbadenissa.

Konserttisarjoihin kuuluvat m.m. Dresdner Kreuzchor (Johannespassio), the Collegium Novum Zürich (Claude Viviers: Trois Airs), Basel Sinfonietta, Salzburg Festival (Gerard Grisey: L’icone Paradoxal), the Gürzenich-Orchestra Cologne (Mater Gloriosa/ Mahler Sinfonie Nr. 8), the Beethoven Orchester Bonn (Joseph Haydn: Die Schöpfung), the Radio Orchestra and Choir RTVE Madridissa (Szymanovski Stabat Mater Op. 53). Hän laulaa myös Rihm:in 3 sinfonian Amsterdamin Concertgebouw:ssa.